[O1] Oświetlenie bagażnika ( kombi )

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macio.st
    Classic
    • 2012
    • 2

Zamieszczone przez kross12
    marcink_1, listwe przy podsufitce (między słupkami) trzeba szarpnąć do dołu, w stronę podłogi bagażnika, niema żadnych śrub, listwę złap przy uszczelce bagażnika. Jak chcesz poprawiać takie rzeczy to lepiej zrób to w cieple dni.
    Tylko ciekawy jestem czy da się troszkę rozchylić te boczki aby bardziej pod tą listwę zachodziły, bo inaczej nie ma co zdejmować. Chyba że się rozciągnie.
  • elvis696
    Drive
    • 2010
    • 42

Chłopy walczę z oświetleniem bagażnika, sprawdzałem ten mikro włącznik i działa poprawnie ten plastikowy dynks w zamku co załącza ten włącznik też jest dobry żarówki w światełkach również, patrzyłem też styki w kostkach i jest git, nie mam pojęcia o co kaman :roll:
    Pomocy
    Na chłodne dni WEBASTO

Komentarz

• Octan
      Rider
      • 2006
      • 653

A sprawdzałeś kable na przejściu pomiędzy klapą a karoserią, te w gumowej rurce.Może któryś się zmęczył otwieraniem i zamykaniem klapy?

Komentarz

• elvis696
        Drive
        • 2010
        • 42

Tam nie sprawdzałem, jutro zobaczę bo teraz już ciemno a brak garażu :roll:
        Na chłodne dni WEBASTO

Komentarz

• delanopl
          Elegance
          • 2009
          • 831

jesteś pewnien że mikrostyk ok?

Komentarz

• elvis696
            Drive
            • 2010
            • 42

Zamieszczone przez delanopl
            jesteś pewnien że mikrostyk ok?
            Sprawdzałem miernikiem przejście i było oki a w kostkę od tego włącznika wkładałem zwore i nic
            Na chłodne dni WEBASTO

Komentarz

• Wronifix
              Classic
              • 2010
              • 35

Musisz sprawdzić kable na przejściu tak jak pisał kolega wyżej. U mnie 99rok w drzwiach kierowcy ostatnio padło zasilanie i okazało się że kabel od masy pękł, przy okazji wymiany kabli ,sprawdziłem właśnie między klapą i w drugich drzwiach i powiem ci ze w klapie już mi izolacja popękała i niedługo mogą pojawić się zwarcia bądz całkowite przerwanie więc jak najszybciej muszę też to zrobić. W skodzie te kable na zgięciach nie bardzo są fajne, bo są po prostu za twarde i tyle. Więc sprawdź najpierw tam bo może tam być lipa
              Powodzenia

Komentarz

• elvis696
                Drive
                • 2010
                • 42

No tak patrzyłem na tą gumową rurkę i nawet zacząłem ją ściągać ale sobie odpuściłem i widzę że źle postąpiłem jutro sobie tam spojrzę i mam nadzieję że tam będzie ten problem :roll:
                EDIT

Patrzyłem w tą wiązkie kabli i nie ma bata żeby wina znajdowała się w tym miejscu, kable wraz z otuliną są zdrowe jak ser nie ma widać żadnego zmęczenia ( auto ma 7 lat ) chyba że w środku miedz ma se wylatane :| , na razie odpuszczam temat bo muszę zrobić te włączniki w zamkach od drzwi.
                Oczywiście z góry Dziękuje za wszelkie sugestie.
                Na chłodne dni WEBASTO

Komentarz

Pracuję...